Bu Blogda Ara

29 Aralık 2010 Çarşamba

İlk Goblenim..

Blog tutmaya başlamadan önce büyük bir keyifle takip ettiğim bloglardan biriydi evcilik..
http://evcilik-evcilik.blogspot.com/

Ve goblene hevesim kendisinin sayesinde daha da arttı çok korktuğum ve yapamayacağımı düşündüğm bu işi hamileliğimde ne olur ki bir kere denesem denemeden becerip beceremeyeceğimi anlayamam diyerek ilk çalışmamı yaptım :D  Çerçeve yaptırmaya götüremeyince evde bulunan fotoğraf çerçevelerimizden birini goblenime taktım :)

İnşallah devamı gelecek..

27 Aralık 2010 Pazartesi

Miss Çilek Olur Kendileri :)

Kızımın çıngıraklı çilek çorapları.. Arılısı da var.. Beğenenler için adres : Mother&Care


26 Aralık 2010 Pazar

sen ne tatlı şeysin :)

Masal daha oynayamayacak belki ama Tchibo' da ki bu köpekciği kaçırmak istemedim. Çok tatlı sarılıp uyuyasım geliyor :)


23 Aralık 2010 Perşembe

Emirgan Korusu




Aralık sonu gelmesine rağmen bu kadar güzel havalar yaşıyorsak bu güzel havaların hakkını vermek lazım dimi :) Çalışıyor olsaydım ahh keşke evde olsaydım da gezseydim derdim muhtemelen ben bugün bütün çalışan arkadaşlarım adına gezdim ; kızımla, annemle ve babamla :)

9 senedir İstanbul' da yaşayıp, bu kadar yakında olmasına rağmen gitmemiş olduğum Emirgan korusuna ilk defa Masal'ın vesilesi ile gittim. Sanırım Masal olmasaydı bir süre daha gidemezdim, gitmezdim.. Ama insanın çocuğu olunca onun için en iyisini istermiş ya ben de bebeğim için en temiz havayı istedim bugün tabiki olanaklar dahilinde.



Çok güzel bir gün, gayet sakin bir parktı Emirgan korusu bugün.. Kimi çocuklarını oyun oynamaya getirmiş, kimisi spor yapıyor, kimi bizim gibi geziniyordu.. Ama o dörtlü arkadaş grubu var ya size söyledim burda da itiraf ediyorum kıskandım sizi ben bugün.. hem de çok.. 4 arkadaş gitmişler, masa örtülerini yaymışlar, yanlarında çeşitli yiyecek içecek bir de okey masasını kurmuşlar sohbet muhabbet.. :))


Biz de gezdik parkı sonra Sarı Köşkte çaylarımızı içtik.. Lale soğanı satışları başlamış.. Ekim- Ocak dönemi Lale soğanlarını ekmek için en verimli dönemlermiş. Ben de aşağıdaki soğan paketlerinden bolca aldım.. Tanesi 2,5TL. Ön yüzünde hangi lalenin olduğuna dair resim, kartonun arkasında ise nasıl dikilir, nasıl sulanır vs konularında bilgi var.. Ben düşündüm ki bir arkadaşımı yada akrabamı ziyarete giderken bu soğancıklardan hediye götürebilirim o yüzden bol bol aldım :) Hoş olur dimi ? Bence hoş olur :))








18 Aralık 2010 Cumartesi

Şekerliğim Doğurdu :))



Bugün misafirlerimiz var.. Hazırlıklarımız bitti artık misafirlerimizi bekliyoruz. Malum günümüzde çoğu kişi artık şeker kullanmamaya yada esmer şeker kullanmaya çalışıyor ben de bu şekilde bir sunum hazırladım :D

Menümüzde neler mi var?

Ispanaklı gül böreği
Kabaklı patatesli börek
Börülce salatası
İncirli cevizli tatlı
Havuçlu mozaik
Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye tarifi burada ; http://kirmizipanjurluev.blogspot.com/2010_08_01_archive.html

Diğer ikramlarında tariflerini en kısa zamanda paylaşacağım :)

İyi haftasonları herkese,

Burcu

13 Aralık 2010 Pazartesi

Teyzemin Eseri :)

Ben hep heves etmişimdir. İllerde ilçelerde yer alan Halk Eğitim merkezlerinde çeşitli el sanatları ile ilgili kurslar olur. Annemin dikiş ve boyama kurslarına gittiğini hatırlıyorum geçmiş zamanlarda.. Teyzem de tel kırma, ahşap boyama, kurdele nakışı ve keçe kurslarına gitti.. Bayanların bu tarz aktivitelere katılıp yeni bir şeyler öğrenmesi hobi amaçlı yada kimisi için gelir amaçlı ne güzel değil mi?


Teyzemin gittiği ahşap boyama kursunda annem için yapmış olduğu bir çalışma. Ben çok beğendim :)


10 Aralık 2010 Cuma

Polar Şalı Keçe İle Süsleme..

Annemin satınaldığı bir şalı sizlerle paylaşmak istedim.. Sıradan bir polar şal ne kadar da şık hale getirilmiş.
Keçe işi ile ilgili heveslerim var öğrenilecekler listemde yer alan bir çalışma :) Kimbilir birdahakine belki kendi çalışmamı paylaşırım..


Sevgiler,

Burcu


9 Aralık 2010 Perşembe

İçimiz Isınsın :))

Havalar soğumaya başladı.. Haftasonu evimize dönme hazırlıkları yapıyoruz..İstanbul bizi karla karşılayacak :)

Son günlerimiz olunca Masal' ı görmeye gelen misafirlerimiz sıklaştı.. Ben de onlar için Cafe Fernando blogunun yazarı sevgili Cenk' in tariflerinden birini " Fındıklı Browni" yi yaptım.. Pek bir beğenildi, tarifler not edildi.. Cenk' in ellerine sağlık kitabını büyük bir merakla bekliyorum..

Browninin tarifi için buyrun ; http://cafefernando.com/turkce/findikli-brownie/

Resimlerim onun kadar mükemmel olamaz ama benim de bugüne dair nacizane hatıra resmim :)) Bu arada annemin Puantiye aşkı misafir bardaklarına taşmış durumda..

Hazır kar yağacak haberleri çıkmışken sizle bu yoğun çikolatalı browniyi paylaşmak istedim kimbilir belki haftasonu yapmak istersiniz..

Sevgiler,

Burcuk



3 Aralık 2010 Cuma

Excel ekleme ..

Bloguma excel eklemeyi öğrenebilirsem burda bebişimi beklerken hazırladığım alışveriş listemi ve hastane çıkışı için hazırladığım listemi paylaşmak istiyorum..


Bunun için bana yardımcı olabilirmisiniz? Bulamadım..

siyah sevdası :)

Sevgili görümcem bir gün yatakodasının güneşliklerini siyah yapmak istediğinden bahsetmişti.. Çalışan insanlar olarak hepimizin kıymetli haftasonlarının en büyük hayali geç saatlere kadar uyumak ve uykuya doymak sanırım :) O da bu sevdasına engel olan odasına doğan güneşi bu şekilde engellemek istiyordu. Belki bir anlık hayaldi ve sonra belki kendi bile unuttu gitti.. Ama ben o kumaş toptancısında hazır dikilmiş kadife siyah güneşlikleri görünce tamam dedim buldum bunlar tam da bu hayali gerçekleştirmek için :)

Sonra da tesadüfen aşağıdaki kumaşı buldum daha doğrusu perdeyi.. 3 metreye 2 metre olan bu perdeyi de aldım. Benim düşünncem bu kumaştan tek kişilik yatağının üzerine örtü gibi diktirmek.. Başka ne yapabiliriz acaba?