Bu Blogda Ara

31 Ocak 2011 Pazartesi

Zara Home 2011 İlkbahar/Yaz

Evet evet beni bu indirimler mahvetti..Hele ki o zara yok mu ? Anne-baba-çocuk ve de evimiz hepimiz bayılıyoruz Zara'ya :)

Aslında niyetim sadece indirimde neler varmış Zara home da diye bir dolaşmaktı.. Güzel de şeyler vardı ama kanmadım o indirimlere ahh ne kadar da uygunmuş hadi bunu da evimize alıyım demedim..

Ama..ama.. aşağıdaki iki parçayı görünce dayanamadım indirimde olmamaları bile engel olamadı bana.. Hani insan kendine bişi alırken hayal eder ya üzerinde nasıl duracak diye ben de bu iki parçayı alırken hayal ettim.. Şekerliğime mini mini çikolata drajeleri koyacağım, şişeme de geçen seneden kalma enfes ev yapımı vişne likörümü.. Kahve içmeye gelen arkadaşlarıma büyük bir zevkle ikram edeceğim.. İşte bu hayal için aldım :D

Sizin kahveniz nasıl olsun ?



Örtü anneciğimin el emeği yakından göreyim bir tane de ben öreyim derseniz ;


Herkese sevgiler ve de iyi haftalar :)

25 Ocak 2011 Salı

Koltuk Şalım ve de Yastıklarım




Bu motifin adını bilmiyorum ama geçen kış örmüştüm çok severek de kullanıyorum.. Sanırım yakında daha bahar renkleri ile birşeyler daha yapacağım.. keşke daha becerikli olsaydım da farklı şeyler örebilseydim böyle aynı modellerin farklı renk versiyonlarında teselli bulmazdım o zaman :)) Hoş bu motifleri çok seviyorum ama olsun.. Yastıklarımda renklerin sıralamasını değiştirip iki renk yaratmış oldum iç astarlarını da ona göre yaptırdım.

Herkese sevgiler ;)






23 Ocak 2011 Pazar

Keçe pasta kapagi:)

Keçe severlere duyurulur.. ben bu fikre bayıldım :) Evim dergisinin eski sayılarından birinde görmüştüm. Feyza tasarıma ait bu ürün çok hoş bir fikir gibi geldi bana..
Kece ile guzel calismalar yapan arkadaslara bir fikir olur belli yok benim gibi uzaktan sevenlerdenseniz FEyza tasarimda bulunabilir.

21 Ocak 2011 Cuma

Bebek Şekeri ve Doğum fotoğrafları..

Sanırım Bebek şekeri arayışı her hamile annenin son aylarında uzun bir zamanını alıyordur.. Önce internette gezinmeler, modeller belirlemeler, bu konuda çalışma yapanlarla mailleşmeler yada görülen örneklerden esinlenerek gerekli malzemeleri toplayıp kendi yapmak için çalışmalar.. Ben de bu konuda uzun uzun araştırmalar yaptım hatta çok sevdiğim ve çalışmalarını beğendiğim bir arkadaşım olmasına rağmen en son Koru bağışında bulunmaya karar verdim. İllaki gelenlere çikolata ikramımız oldu ama onları süslemek istemedim nedense.. Belki de kendim kimsenin bu tarz hediyelerini belli bir süreden sonra (max.3 yıl) saklayamadığım için olsa gerek.. İstedim ki Masal'a dair yaptığımız şey atılmasın yok olmasın..Hatta onun vesilesi ile de iyi bişi yapmış olalım.. Daha sonra Çekül' ü keşfettim.. Bebek şekeri yada nikah şekeri yerine koru bağışı yapıyorsunuz ve de size istediğiniz sayıda sertifika veriyorlar ve de siz gelen misafirlerinize bu sertifikalardan veriyorsunuz. Yada bir sevdiğinizin doğumgünü mü var 70 değil 7 ağaç bağışlıyorsunuz sevdiğiniz adına.. Güzel değil mi? Çok değil arada bir de olsa sevdiklerimize bu tarz armağanlar hediye olsak çevremiz daha da güzelleşmez mi?

Eğer siz de merak ediyorsanız ; http://www.cekulvakfi.org.tr/

Babamız bir de sertifikalarımız için aşağıdaki şiiri yazdı Masal' a hitaben


İnşallah Masal büyüdüğünde gidip korusunu bulur :)

bir de fotoğraf maceramız oldu bizim.. Düğün fotoğraflarımız eşimin arkadaşının azizliğine uğrayınca Masal için çok özeniyordum güzel bir albümü olsun aramıza katılışı profesyonel ellerce fotoğraflansın diye.. Bu konudaki hevesimi bilen dayısı ve yengesi bize çok güzel bir hediye verdiler.. Şengül Pallı ile bu konuda anlaşmışlardı.. Ben o kadar hevesliydim ki pozisyonumuz uygun olmadığı ve de korktuğum halde ama fotoğraflarda ben de ayık olayım ilk ben göreyim Masal'ı o anı yaşıyım diye normal doğum olsun çok istiyordum ama malesef nasip olmadı :) Sonra da malesef doğum sonrası emzirme/emzirememe telaşı içinde Şengül hanım istediği kadar çekim yapamayınca bize 1 ay içinde bir de stüdyo çekimi yapıp orda tamamlayalım dedi.. Ama sanırım bir şeye çok özenmeyeceksin derler ya ondan olsa gerek birkaç defa onlar ertelemek zorunda kaldı bir kaç defa eşim yurtdışındaydı derken biz Masal 4 ayını bitirdikten sonra tamamlayabildik fotoğraf çalışmalarımızı.. Şengül hanım sağolsun bu konuda çok anlayışlı davrandı Nişantaşında çok güzel bir stüdyoları var çok keyifli vakit geçirdik Masal çığırttı da çığırttı :))

İnşallan 10 güne kadar alıcaz resimlerimizi alınca sizlerle de paylaşmak isterim siz de eğer özel günlerinizde profesyonel destek almak isterseniz; http://www.dogumfotograflari.com/


Herkese iyi haftasonları; yağışlı bir haftasonu bizi bekliyormuş aman dikkat :)

Sevgiler,

Burcu

19 Ocak 2011 Çarşamba

DIY : Düşledim - İnandım - Yaptım :))


DIY dedikleri düşledim, inandım, yaptım olabilir mi acaba.. Bu aşağıda gördüğünüz resimlerdeki çekmeceli dolap benim ilk DIY çalışmam..






İlk yaşamında kendileri çatal bıçak takımının kutusuydu..Çatal bıçaklarım mutfak çekmecesinde yerlerini alınca bu da boşta kalmıştı.. Ben de öncelikle içindeki parçaları çıkardım attım sonra evde kendinden yapışkanlı kağıtlar vardı onunla çekmecelerin içini kapladım.. En üst göze makyaj malzemelerimi, altına tokalarımı en alta da ıvır zıvır tak takıştırlarımı koydum.. Nasıl DIY konusunda ümit vaat ediyormuyum ?
Sevgiler :)

17 Ocak 2011 Pazartesi

Annemin Mutfak Perdesi


Bayılırım ben mutfakta örgü perdeye.. Sanırım annemden bulaşmış durumda :) Fırsat buldukça mutfağı için perde örüyor. Benim de mutfağımda örgü perde var ama aydınlığa baktığı için keyfi çıkmıyor ki :(( Oysa Balıkesirde oturan annemlerin mutfak manzarası gördüğünüz üzere gayet ferah ve iç açıcı :)) Sizlerle paylaşmak istedim.. Altta da mümkün olduğunca yakından çektim belki örneğini çıkartıp yapmak isterseniz diye. Resimlerin üzerini tıklarsanız daha da büyüyor :)

Sevgiler..

13 Ocak 2011 Perşembe

İncirli Cevizli Tatlı..


İncirli Cevizli Tatlı :)


Malzemeler;

Muhallebisi için : 1 yemek kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı nişasta - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 litre süt

Keki için : 6-7 adet küçük doğranmış incir - 1 su bardağı dövülmüş ceviz - 1 paket kabartma tozu - 3 yumurta - 1 su bardağı un

Üstü için : Dövülmüş ceviz

Keki ıslatmak için : 1 yemek kaşığı nescafe- 1,5 su bardağı su - yarım su bardağı tozşeker

Tatlımızın önce muhallebisini hazırıyoruz ve soğuması için bırakıyoruz. Çünkü kekimizin üstüne soğuk dökmemiz gerekiyor. Tereyağımızı muhallebimizi ocaktan indirdikten sonra koyup karıştırıyoruz.

Kek için gerekli malzemelerin hepsini biraraya getirip elimizle karıştırıyoruz. Miksere ihtiyacımız yok :) Ve kekimizi önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Burda önemli olan nokta kekimizi büyük bir borcamı yağlayıp ona dökeceğiz. Benim borcamım yaklaşık 20*30 - 25*35 cm civarında.. Öyle ki hamuru zar zor paylaştırıyorum eyvah hamur az kaldı olmayacak galiba kıvamında oluyor :)

Kekimiz sıcakken üstüne yarım su bardağı tozşeker, 1,5 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı nescafeyi karıştırıp sıcak kekimizin her yerine eşit bir şekilde paylaştırıyoruz. Daha sonra üzerine soğumuz olan muhallebimizi döküyoruz. En son yine dövülmüş ceviz serpip oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında bir süre beklettikten sonra muhallebimiz donunca servis ediyoruz ve de afiyetle yiyoruz :)




Minik Prensesler için Örgü Çanta..



Masal için ördüğüm battaniyeden bir miktar yün kalınca ben de onu ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bir baktım minik prensesler için bir çanta oluverdi :) Daha önce kullandığım rengarenk ipimden de ponpon düğmeler yaptım çantaya.. Masal için çok erken olunca da ben de düşündüm ki sevgili Hande 'nin prensesi Naz' ın olsun bu çanta.. Uzun zaman oldu ona hediye edeli geçen hafta duydum ki Naz' cık ponponları çantaya uygun görmemiş olacak ki artık yoklarmış :))



7 Ocak 2011 Cuma

Misafir Menüsü :)

Buradaki yazımda http://kirmizipanjurluev.blogspot.com/2010/12/sekerligim-dogurdu.html paylaştığım menümü bir türlü fırsat bulup resim ve tariflerini paylaşamamıştım sizlerle..

Umarım beğenirsiniz :)


Kabaklı-Patatesli böreğimin resmini çekemeden bitti ama ben tarifini vermek istiyorum yinede. Tavsiye ederim çok beğenildi :) İki kat yufkanın arasına yağ ve su karışımı sürüyorsunuz daha sonra bir yufkayı büyüklüğüne göre 8 yada 12 dilime ayırıyorsunuz. İçine iki tane haşlanıp ezilmiş patatesi, 1 kg rendelenmiş ve hafiçe kavrulmuş kabakla karıştırıp tuz ve karabiber ilave ediyorsunuz. Yufka dilimlerinin üzerine koyup kalın sigara böreği gibi sarıyorsunuz. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüp doğruu fırına :) Böreğimiz fırında pişer pişmez fırında çıkartırsak çıtırlığını kaybetmez :)

Börülce Salatamız ;


Bu salatayı akşam yemeklerinde de yapıyorlar sanırım ama çayın yanında da fena gitmiyor :) Öncelikle kuru börülceyi haşlıyoruz. İçine de ayrı bir yerde salatalık, kırmızı biber, havuç, dereotu, mısır, yeşil biberi küçük küçük doğruyoruz. Üzerine sos olarak sarımsak,limon ve zeytinyağlı sos hazırlıyoruz ve hepsini bir araya getirip afiyetle yiyoruz.

ben bir gece önceden börülcemi haşladım, iç malzememi ve sosumu da hazırladım misafirlerimin gelmesine yarım saat kala tüm malzemeyi karıştırdım. Böylelikle hem pratik oldu hem de taze bir sunumum olmuş oldu :)
Havuçlu Mozaik ve İncirli Cevizli Tatlı bir sonraki posta inşallah :))


3 Ocak 2011 Pazartesi

Pamuk Şekeri Battaniye..

Masal' a ördüğüm battaniyelerden biri de aşağıdaki.. Bu battaniyeyi ipin rengine vurulduğum için örmüştüm. İyiki de örmüşüm pofuduk pofuduk sarmalıyorum kızımı içine :) Şimdi de aynısından kuzenime öreceğim Haziranda dünyaya gelecek prensesi için ..



1 Ocak 2011 Cumartesi

Diledim..

Ben 2011' e sevgilimden ayrı girmiş olsam da üzmedim canımı .. Şükrettim Allah' ıma sağlıklıyız bebeğimiz sağlıklı diye..


Ve sadece sağlık diledim 2011' den.. Öncelikle hastanede yoğunbakımda yaşam mücadelesi veren Masal' dan da minik; henüz 1,5 aylık Deniz Bebek için..Sonra hepimiz için..