Bu Blogda Ara

26 Mart 2011 Cumartesi

Gün kurtaranlarla yeniden merhaba :)

Daha çok yeniydim ben yeni yeni kuruyordum dostluklar ve büyük keyif alıyordum yazmaktan, okumaktan ve yorumlamaktan :) Şans mı demeli şanssızlık mı diyim ben işe başladım bloglara yasak geldi yeni düzen kurarken bir yandan bana kalan kısıtlı zamanlarda çok da fazla ilgilenemedim blogumla.Sadece fırsat bulup yazan arkadaşların yazılarını takip edebildim.

Böyle güzel bir haftasonuna kuzucumla keyifle uyandık kahvaltılarımızı yaptık. Sonra ben bugün madem cumartesi kek koksun evim sıcak sıcak dedim.. Yetmedi bir de dereotlu poğaça yaptım. Kendilerine gün kurtaran da diyebiliriz çünkü iki tarif de çok basit ve lezzetli. Sonra kızım sabah şekerlemesine yattı ben de elimde çayım blogumla ilgileniyim istedim :) Sizlerle bu iki tarifi paylaşıyım sonra bloglarınıza bakmaya çalışacağım. Malum uyku zamanı kısıtlı uyanınca güzel havada dışarda dolaşmaca var :)

Herkese sevgiler,

burcu

ELMALI -TARÇINLI  CEVİZLİ- ÜZÜMLÜ KEK




4 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
2 elma (küp küp doğranacak)
tarçın
1 su bardağı kuru üzürüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

yumurtaları çırpıyoruz. Şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. İç malzemeleri lave ettikten sonra bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz onları. Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip malzemesini ezdirmeden çırpıp 175 derece ısınmış fırında 20-25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA



2 yumurta 1 nin sarısı dışına sürülecek
Yarım paket tereyağı(yumuşak olacak)
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
tuz
dereotu
Aldığı kadar un


Tüm malzemeyi bir araya getirip karıştırıyoruz. YUmuşacık bir hamur olunca daha fazla un ilave etmeyin. Nasıl diyim hamur ele yapışmıyor ve insan diyor ki sanki koysam daha un alır. Öyle bir kıvamdayken ben bırakıyorum ki yumuşak olsun :) Sonra da elimize fındık büyüklüğünde parçalar alıp avcumuzda açtırıyoruz. İçine beyaz penir koyup kapatıyoruz. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Hepinize iyi tatiller :)


6 Mart 2011 Pazar

zaman..

1 hafta geldi geçti bile, alışmaya çalışıyorum iş hayatına ve de Masaldan ayrı kalmaya..İlk haftamız çok şükür problemsiz geçti..Kuzum babannesi ile beraberdi işin en iyi yanı da bu.

Ben sudan çıkmış balık misali gittim geldim.. 'ya boyle de bir dünya vardı dimi' dedim kendi kendime.. 6 ayda ne kadar da değişebiliyormuş insan onu öğrendim..

Hep sevdik evimizi karı-koca..ve hep mutlulukla açtık kapımızı akşam olup işten dönünce..Şimdi daha bir anlamlı evimiz, daha mutlu dönüyoruz evimize..Kapıyı kızım açıyor artık ve ben o an yüzü gülsün ve kokusunu içime çekiyim istiyorum sadece..

Biraz alışıyım düzene yeniden yazmaya başlıyacağım.. Blogspotla ilgili sorun olmazsa tabi :)

herkese iyi haftalar, sevgiler..