Bu Blogda Ara

20 Şubat 2011 Pazar

İrmik Helvası Volume II

:)) Sizle daha önce Cafe Fernando' nun tarifi ile yapmış olduğumuz helvayı paylaşmıştım..Tabi herkesin damak tadına göre değişir ve ben Cenk'in tariflerini denemekten yapmaktan asla vazgeçmem ama bu tarif benim damak tadıma daha çok uydu sanki hem de yapımı daha kolay :)


Malzemeler; 1 paket tereyağ - 1 paket irmik - fıstık - 5 su bardağı şeker - 2,5 su bardağı süt - 2,5 su bardağı su

Yapılışı : tereyağını tencerede eritiyoruz irmik ve fıstıkları kavuruyoruz.. Ben bu sefer biraz fazla tutmuşum siz kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ama sıvıyı alınca rengi biraz açılıyor onu unutmayın.. İrmikler kavrulduktan sonra şekerimizi ekleyip birazcık daha çeviriyoruz.. Sonra suyu ve sütü ekliyoruz. Şöyle bir kaynamaya başlayınca ağzını kapatıp ocağı kısıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra kapakla tencere arasına kağıt havlu sıkıştırıyoruz ki nemini alsın. Biraz bu şekilde demlendiriyoruz..


Eğer isterseniz servis yaparken kaseye biraz helva koyduktan sonra arasına dondurma üzerine tekrar helva koyup ters çevirebilirsiniz :)

Bizim bu sefer fıstığımız kalmamış evde dondurmamız da yoktu gayet yalın oldu ama yine de güzeldi :)

3 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerine sağlık,
    bu arada güzel yorumun için çok teşekkürler beni çok duygulandırdın....
    sevgiler tatlım...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık hayatım, blogunu yeni keşfettim, yemek bloglarına olan müthiş ilgim sonucu takip listeme hemen ekledim, öpüyorum... ;)

    YanıtlaSil
  3. @ evcilik teşekkür ederim.. sevgiler..
    @ sihem hoşgeldin bloguma :) ben de seni izlemeye aldım sanırım birbirimizden esinleneceğimiz güzel tarifler olacak :)

    YanıtlaSil