Bu Blogda Ara

26 Şubat 2011 Cumartesi

Sayılı gün geldi geçti :(

Sayılı gün geldi geçti pazartesi iş başı yapıyorum :( Masal 5,5 aylık oldu tam.. Doğum öncesi son haftaya kadar çalıştım son haftamı saymazsak aktif bir hamilelik sürecei geçirdim.. Öyle olması için de zorladım kendimi açıkçası çünkü azçok tahmin ediyordum günlerin su gibi akıp geçeceğini.. 1 gün bile fazladan olsan bebeğimin yanında kar diyordum benim için..

Geçen yaz hiç tatil yapmadım mesela o sıcaklarda bile tam mesai çalıştım..neden? 3 hafta az mı hiç diil çok önemli ne gerek vardı ki tatile?

Bir önceki yazdan da kalan 1 haftam vardı..oooo... ne güzel..

süt iznimi haftalık kullanırım 4 gün işte 3 gün evde olurum diyordum yapamadım çok küçüktü bebeğim onu da toplu kullandım..

bi de doğum sonrası izni..

hepsini sayınca çok gibi geliyor dimi.. vay be diyorsun.. yok diil.. hepsi topu topu bu kadar tuttu işte.. 5,5 ay :((

hani anne sütü çok önemliydi ve bebek emiyorsa 6 ay sadece anne sütü verilmeli ve emzirilmeliydi.. Bu kanıtlanmış bir geröek dimi.. Ben bu kadar izinlerimi biriktirip sonuna kadar sömürdüğüm halde 6 aya yetiştiremedim, son 10 gündür de stok yapmaya çalışıyorum.. ya benim gibi yapamayıp da sadece yasal izni olan 8 haftayı kullananlar? ya işverenin tehditleri yüzünden 40 ı çıkınca işe dönmek zorunda kalanlar..

:(( Çok zor gerçekten kolay bir sürece girmeyeceğim eminim ama böylesinin daha doğru olacağına karar verdik babamızla beraber.. Bir süre enazından bu şekilde olacak.. İnşallah zaman bize beklediğimiz güzellikleri getirecek ve biz de daha da mutlu olacağız..

Bir süre yine yazmakta gecikebilirim malum iş yeri blogspota kapalı..Akşamlar da en değerli saatlerim olacak ama fırsat buldukça burda olacağım yine sizleri takip ediyor olacağım..

Herkese iyi haftasonları dilerken Şengül hanımın çekmiş olduğu fotoğraflarımızdan bazılarını paylaşıyım istedim..

İşte bizim kırmızı panjurlarımızdan içeri baktığınızda göreceğiniz çekirdek ailemiz;



Sevgiler..

6 yorum:

  1. Zor bir süreç olacak ama alışılıyor...allah yardımcın olsun...ne yazık ki doğum izni en kısa olan ülkeyiz.Avrupada üç yaşına kadar izin kullanan anneler var.Avrupa birliği peşinde koşuyorlar , dört ay doğum izni veriyorlar...Çeliişkileri çok olan bir ülkedeyiz...Olan anne ve bebeklerine oluyor...

    YanıtlaSil
  2. maşallah öekirdek ailenize, sana da kolaylıklar diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. canım benim zor bir süreç ama ikinizde alışıcaksınız.masal çok şanslı en azından anneanne ve babaannesi olucak yanında.birde öyle olmadığını düşün.inşallah yeni yasalarda bu süre uzuycak bundan sonraki anneler daha şanslı olucak.sende biliyorumki mükemmel bir çalışan anne olucaksın.beklediğiniz güzelliklerin biranönce olmasını temenni ediyorum.çok mutlu olun bu hakeden bir çekirdek ailesiniz....

    YanıtlaSil
  4. içimizdeki karnaval malesef biz kendimizi o kadar zorlarken doğum öncesi 8 hafta olan izin süresinin hepsini çalışarak geçirsek bile maksimum 5 haftasını veriyorlar..Dediğin gibi çelişkileri çok olan bir ülkeyiz :(

    Birdy teşekkür ederim canım sağol

    Denizim evet en büyük avuntum annemlerin bakacak olması Masala..Yabancı birine teslim etmek zorunda kalsam herhalde çok daha zor olurdu.. İyi dileklerin için sağol arkadaşım..

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı guzel bır aıle tablosu
    o mutluluk hep daım olsun
    yurekten dılıyorum

    YanıtlaSil
  6. Öykücüm teşekkür ederim içtenliğin ve de iyi dileklerin için :)

    YanıtlaSil