Bu Blogda Ara

13 Ocak 2011 Perşembe

İncirli Cevizli Tatlı..


İncirli Cevizli Tatlı :)


Malzemeler;

Muhallebisi için : 1 yemek kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı nişasta - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 litre süt

Keki için : 6-7 adet küçük doğranmış incir - 1 su bardağı dövülmüş ceviz - 1 paket kabartma tozu - 3 yumurta - 1 su bardağı un

Üstü için : Dövülmüş ceviz

Keki ıslatmak için : 1 yemek kaşığı nescafe- 1,5 su bardağı su - yarım su bardağı tozşeker

Tatlımızın önce muhallebisini hazırıyoruz ve soğuması için bırakıyoruz. Çünkü kekimizin üstüne soğuk dökmemiz gerekiyor. Tereyağımızı muhallebimizi ocaktan indirdikten sonra koyup karıştırıyoruz.

Kek için gerekli malzemelerin hepsini biraraya getirip elimizle karıştırıyoruz. Miksere ihtiyacımız yok :) Ve kekimizi önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Burda önemli olan nokta kekimizi büyük bir borcamı yağlayıp ona dökeceğiz. Benim borcamım yaklaşık 20*30 - 25*35 cm civarında.. Öyle ki hamuru zar zor paylaştırıyorum eyvah hamur az kaldı olmayacak galiba kıvamında oluyor :)

Kekimiz sıcakken üstüne yarım su bardağı tozşeker, 1,5 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı nescafeyi karıştırıp sıcak kekimizin her yerine eşit bir şekilde paylaştırıyoruz. Daha sonra üzerine soğumuz olan muhallebimizi döküyoruz. En son yine dövülmüş ceviz serpip oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında bir süre beklettikten sonra muhallebimiz donunca servis ediyoruz ve de afiyetle yiyoruz :)




3 yorum:

  1. ilk misafirimde deniycem eline sağlık şekerim...deniz..

    YanıtlaSil
  2. Biri incir mi dedi?Bayılırım ben...Gerçekten çok nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. :)) Gerçekten hem lezzetli hem de hafif bir tatlı yapmanızı tavsiye ederim..

    YanıtlaSil