Bu Blogda Ara

9 Şubat 2011 Çarşamba

Kahvaltı Keyfi..

Dün misafirlerimiz vardı Masal'ın babannesi, teyzeleri, yeğenleri hep beraber bizde kahvaltı yaptık.. Anneannemiz bizde kalıyordu zaten o yüzden soframızda kendisinin katkıları çok oldu :))

Menümüzde neler yoktu ki ama malesef hala daha resim çekmeyi unutuyorum :)

Tabak düzenimiz;


Soframız hazırlanıyor ;


Annemin tuzlusu ; yapmak isterseniz ;

1 fincan yoğurt
125gr margarin erimeyecek
1 fincan sıvı yağ
1 yumurta sarısı içine beyazı üzerine
6 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
kabartma tozu
susam

tüm malzemeyi yoğurup elimizle şekil verdikten sonra önce beyazına sonra susama batırıp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Lezzet garantilidir :)


Yaz döneminde ilk defa kendimi reçele verdim ve bir sürü reçel yaptım :) Portakal reçeli (evcini' nin tarifi ile yaptım kendisine teşekkür ederim biz çok beğendik..Siz de denemek isterseniz; http://www.evcini.com/2008/02/post-1.html ) , vişne reçeli, kayısı reçeli ve nar reçeli ( bu tarz değişik şeyler konusunda güvenebildiğim ilk isim ; http://cafefernando.com/turkce/nar-receli/) ve de portakal reçelimde kullandığım portakal ve nar reçelimdeki narları bana ulaştıran sevgili Pınar hanımdan yeni aldığım Ceviz reçeli ( http://egesebzeleri.com/ipek_hanim_ciftligi/ciftlige_giris.html ) Bir de annemin yapmış olduğu enfes çilek reçelimiz vardı.. :) Bol reçelliymişiz dimi ama bu kadar reçele rağmen benim aklım Pınar hanımınn bahsetmiş olduğu Karadut reçelinde kaldı desem? Kaymağın yanında bal olmadan olmaz dimi? Bir de nutellasız kahvaltı da olmaz her nekadar çok yiyemesem de gözüm doysun :)





Peynir, zeytin , yumurta klasikleri ile birlikte Balıkesirde kasabımızın özel yaptığı sucukların son kangalını da bitirmek bu güne nasip oldu :)

Börek olarak sigara böreği ve ıspanaklı el açması börek vardı.. Sigara böreğini ben fırsat buldukça sarıp buzluğa atıyorum misafir geldiğinde çıkartıp kızartması pratik oluyor. Ispanaklı börek açabilecek kadar becerikli değilim malesef onu annem getirmişti Balıkesir' den :))

Kahvaltı sonrası atıştırmalık olsun diye portakal ağacının sitesinde gördüğüm bu tarifi yaptım ama resmini çekmeyi unutmuşum http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2011/01/puf-pasta.html

bir de ben prtaik olsun diye annemin tavisyesi ile hazır kek kullandım 15 tane çıktı.. evde pişmiş gibi olmaz belki ama benim için gayet rahat 20dk da hazırlanan bir tatlı oldu ve çok beğenildi :)


Ve son olarak da annemin Şam tatlısı :)) Bu tarif de beğenildi çok eğer seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim ;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
5 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı karbonat

Bütün malzemeyi karıştırıp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti ; 6 su bardağı şeker ile 5 su bardağı suyu kaynatıyoruz.. İkisi de sıcakken şerbeti tatlımızın üzerine döküyoruz.. Tatlımızın üzerine fıstık koymayı unutmayalım ;)

Tatlının da resmini son anda yakaladım o yüzden pek içime sinmedi ama yine de paylaşmak istedim..



Mmmmm sanırım menümüz bu kadar :)) Masal hanım sözkonusu olunca sohbet muhabbet eşliğinde kahvaltımızı yaptık arada ben daha önce bahsettiğim http://kirmizipanjurluev.blogspot.com/2011/01/bebek-sekeri-ve-dogum-fotograflar.html fotoğraflarımızı aldım geldim.. Slayt gösterisini izlerken gözyaşlarımızı tutamadık :) Allahım bu nasıl bir sevgiymiş bu nasıl özel bir duyguymuş.. Allah anne olmak isteyen herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin diyorum ve de sevgilerimle bu postu kapatıyorum :)

Burcu


Not : Tariflerimden deneme yapar da posta yorum bırakırsanız nasıl olduğuna dair beni sevindirirsiniz :)

3 yorum:

  1. ya zaten acıktım herkez yemekle ilgili paylaşım yapıyor bloğu kapatıp terk etcem yapmayın bunu bana :(

    YanıtlaSil
  2. Dürr-i yekta inşallah evine gidip yemek yemişsindir :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık şekerim hepsi çok güzel gözüküyor...ne güzel geçmiştir ev hanımlığının son günlerinde iyi değerlendir çok özlüyceksin..

    YanıtlaSil