Bu Blogda Ara

17 Aralık 2011 Cumartesi

dereotlu pogaca alirmiydiniz ?

Dun bahsetmistim dereotlu pogaca yaptim diye sizle tarifi paylasiyim belki haftasonu degerlendirmek istersiniz :)

Bu arada esim kapuskayi begendi cok sukur ac kalmadi :)

Pogacanin yapilisi cok basit cunku hepsini bir kerede hazirliyorsunuz> Hatirlamiyorum belki de daha once de paylasmisimdir.

2 adet yumurtanin bir tanesinin sarisini uzeri icin ayiriyorsunuz.
1/2 su bardagi sivi yag (ben zeytinyagi kullandim)
125 gr tereyag
1/2 su bardagi yogurt
2 adet kabartma tozu
tuz dereotu aldigi kadar un

hepsini bir guzel yoguruyorsunuz ama hamuru cok sert olmasin yumusak kivamda elinize yapismiyorsa daha cok un eklemenize gerek yok. yogurduktan sonra elinize ceviz kadar bir parca alip aciyorsunuz ve icine beyaz peynir koyuyorsunuz. Kapatip uzerine yumurta sarisi suruyor ve 175 derece firinda uzeri kizarana kadar pisiriyorsunuz..

Yapanlar icin simdiden afiyet olsun umarim begenirsiniz..

2 yorum: