Bu Blogda Ara

28 Aralık 2011 Çarşamba

Yolculuk.. Evim .. Burukluk ...

Oturumumuz cikmayinca mecburen turist vizesi ile gelmistik Katar'a.. geldik az cok yerlestik yeni yasama adapte olmaya calisiyoruz derken gunumuz geldi.. Yarin Istanbul yolcusuyuz.. Ama icim hem kipir kipir hem buruk ..

Burda bir yasam kurmaya niyetlendigimizde ilk fikrimiz Istanbul' daki duzeninimizi bozmamakti.. Evlenirken benim ve esimin isine esit mesafede bir yer olsun eve yol yorgunu gelmeyelim diye belli semtlerde ev aramistik. Ve en son Sisli' de karar kilmistik.. Sisli denince insanin gozu korkar dimi ne de olsa Istanbul' un gobegi bir yasam kurmak icin cok kalabalik bir semt ve de karisik.. Oysa merkez mahallesi o kadar guzel ki uc sokak yukari cikarsin sehrin gobegindesindir.. Gece olur uykun gelir odana cekilirsin tik yoktur nerdeyse cunku yatak odalarinin hepsi bir diger caddenin karsi evinin cephesine bakar buyuk bir avludasindir.. Bahce duzeni ve yesillik de varsa balkona ciktin mi kendini huzurlu hisseddersin..

Yeni evlenirken insan hep yeni evlere bakar dimi? ne de olsa esyalar yeni sende yeni bir yasam evinde ne kadar yeni olursa o kadar iyidir senin icin.. Biz evleri gezerken oyle bir eve denk geldik ki eskiydi mutfak dolaplari anneminkiler gibi, banyo eski hatta bazi yerleri kirikli.. Ama ev buyuk, 3 metreye yakin tavanlar ve yesiller icinde buyuk bir balkon.. Herseyden de onemlisi ev buram buram yasanmislik kokuyor sanki dun sen oturuyordun o salonda sabah balkonda kahveni yudumladin..ikimiz de bayildik esimle bircok kisinin begenmeyecegi bir ev belki ama bizim icimize islemisti o ev.. Ama bizim butcemizin uzerinde bir fiyati vardi.. Ev sahibi ise belli ki tok saticiydi.. Hani anlarsiniz ya bir insan icin bu kisinin belli ki cok ihtiyaci yok mumkun degil bu evi bizim istedigimiz fiyata vermezler.. biz de oyle demistik esimle icimiz buruk ayrilirken evden.. bi yandan da hesap kitap yapiyorduk acaba sundan kissak ne kadar kalir bundan kissak ne kadar kalir vs diye ama tutmuyordu hesap.. Ama evin sahibi ile de cok hos ve samimi bir sohbetimiz olmustu o arada..Sonra bir konustuk ki onlar biraz fiyati geri cektiler biz biraz butcemizi zorladik ve ortak noktada bulustuk.. Biz o evin dokusundan kokusundan yasanmisligindan oyle etkilenmistik ki ev sahibiinin cikarken evinde biraktigi babasinin yaptigi ev yapimi yatak odasinin isterse kullanabilirsiniz teklifini bile kabul etmistik. Gerci sonra ailelerimizin baskisi ve istegi ile yok olmaz yeni evlisiniz yeni takim alinir dusuncesiyle almadik ama o hissiyatimizi anlatmak istedim size :) Ev sahibimizin satin aldigi kisiler 25 sene oturmus o evde bizim ev sahibimiz 24 sene.. Insallah size de guzellikler getirir bu ev simdi cok daha buyuk ve guzel bir evdeyiz ama aklimiz ruhumuz hala burda demislerdi.. Ki sonrasinda gecen 4 sene boyunca bize her misafir oluslarinda biz bu duygularini hep hissettik.. Evet ev sahiplerimiz  bizim abimiz ablamiz oldu cok guzel bir dostluk kurduk..

Dilegimiz de gercek oldu biz cok guzel gunler gecirdik evimizde.. arkadaslarimiz, ailelerimizi agirladik ki misafir agirlamayi cok seven bir ciftiz :) Sonra kizim; Masalim geldi dunyaya o evde..

Anlatmakla bitmeyecek sanirim evim.. Ev mabeddir benim icin.. Huzurumdur.. Evinde mutlu olan insanlarin hayatlarinda da mutlu olduguna inanirim.. Ben evlendigim gunden beri ekstra durumlar haric sofrasi yemekleri hazir esini her aksam camda bekleyen bir kadinim.. O da der ki su sokaga girince bile gunun stresi uzerimden gidiyor evime geliyorum diye mutlu oluyorum..

Hayat insana neler getiriyor neler getirecek belli olmuyor.. Hic aklimizda yokken cikan bu Katar seruveni bizi buralara getirdi.. Evet yurtdisinda yasamak tanimadigin bilmedigin insanlarin icinde kalmak cok zor ama yine de mutluyum esim ve cocugum yanimda diye.. Simdi bu donemde bir karar vermemiz gerekti ve evimizi bosaltmanin en dogru olacagina karar verdik. Malum kiraciydik ve ay dedigin goz acip kapayana kadar geciyor.. Kiyamadigimiz icin bozmayalim demistik ama bundan sonra ancak 6 ay sonra gelebilecegim turkiyeye ve muhtemelen yaz donemi oldugu icin de istanbulda durmayi tercih etmeyecegim.. Boyle bir durumda da bos eve kira odemenin yazik gunah oldugunu dusunduk..Esyalarimizi depoya kiraya koyacagiz..

Hal boyle olunca insan burdayken gelmenin heycani ile birlikte ay su esya da vardi ay bu da vardi..Ay su elbiselerimi buraya getirsem burda da kullanilmazki tuh napicam onlari depoya koysam ne zaman acicam da kullanicam ki o zaman bakalim olacak mi vs vs diye binbir tilkiyle dolaniyor evde..

Cok uzun oldu yazdiklarim biliyorum ama uzun uzun dertlesmeye ihtiyacim varmis benim de.. Isim cok arkadaslar.. Yilbasinda sevdiklerimizle beraber olacagiz diye mutluyum ama yeni yilin ilk haftasi yogun bir esya toplama telasesi ve de evimden ayrilacak olmanin buruklugu ile dusuyorum yola yarin..

Hepinize sevgiler.. Umarim hayat 2012 de size ne getirse getirsin basa cikabilir ve mutlu saglikli yasamaya devam edersiniz..

6 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsın, biz de çok sevdiğimiz ama kiracı olduğumuz bi evden böyle ayrılmıştık eşimle, hala konuşuruz. 3 katllı tripleksti, bahçesi kuytuydu tam sevdiğimden, meyve ağaçlarıyla doluydu her yer. Ama en çok alt katta otururken, yağmurlu fırtınalı günlerde o müthiş sesi, sanki yağmur ormanındaymışım gibi ağaçlara vuran yağmurun sesini özlüyorum, hem de nasıl özlüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Sanirim ben de yillar da gecse ayni ozlem dolu cumleleri kuruyor olacagim Bahar..

    YanıtlaSil
  3. Şimdiden yeni yılınızı kutlarım. Sizinki eşyaları topalamak değil de, anıları toplamak olacak sanırım ama bir evi yuva yapan içinde yaşayanlardır, gün gelir Katar'da ki ev içinde aynı hissiyatları yaşarsın bellimi olur :) sonuçta orayı yuva yapan Siz'lersiniz, eminim eşin şimdi de daha bir başka geliyordur işten eve, çünkü artık yanında siz varsınız :)
    Daim olsun mutluluğunuz...

    YanıtlaSil
  4. Sedo kız haklısın..Eşim diyor ki bu ev siz yokken ölü evi gibiymiş şimdi daha çok anlıyorum:) inşallah dediğin gibi olur..Sizin de yeni yılınız kutlu olsun..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ne denebilir ki..çok zor gerçekten.. Yeni yılda herşey gönlnüze göre olsun..

    YanıtlaSil
  6. Mavı tutku oyle gerçekten de ama inşallah daha guzel gunler yasıyor olacagız.. Teşekkürler iyi dileklerin için..

    YanıtlaSil