Bu Blogda Ara

31 Temmuz 2011 Pazar

..su..

bu eski taş havan balkonumuzun köşesinde duruyor içinde suyu hergün tazeleniyor misafirlerini bekliyor.. evet biraz pisletiyorlar ortalığı ama bu sıcaklarda resmen içindeki su bitince gelip başında bekliyorlar..

Ben hayvanseverim kedisini, köpeğini, kuşunu börtü böceği hariç tutuyorum.. ama evde hayvan besleyecek tarzda bir insan değilim yapamam takıntılıyım çünkü bilirim kendimi.. ama evde besleyemiyor olmam onlara yardımcı olmayacağım anlamına da gelmez dimi ?

herkese iyi pazarlar, herkese hayırlı Ramazan' lar  :)


26 Temmuz 2011 Salı

hediye seçeneği

haftasonu yakın bir arkadaşıma ziyarete gideceğimden bahsetmiştim. aradaki mesafe uzun olunca Masal' la sanki şehirler arası yola çıkmış gibi hazırlandık. Çok şükür ki oldukça rahat bir ziyaret oldu kızım sanırım çok akıllı gezmeye gittiğimizde yaramazlık yapmıyor ki korkup bir daha gitmemezlik yapmıyım bütün hepsini biriktirdi eve gelince toplu yaptı :)


Arkadaşım evini yeni almıştı o yüzden hayırlı olsunluk bir hediye almam gerekiyordu. Alternatiflerin çokluğu ne alacağını bilememezlik ve zaman darlığı birleşince ben de dedim ki hediye çeki alayım o kendisi beğensin seçsin. Tefal de hediye çeki olarak aşağıdaki gibi kutu içinde bir kredi kartına ne kadarlık bir hediye öngörüyorsanız rakamı yüklüyorlar. Gerisi tamamen hediyenin sahibine kalıyor..Tek hoşuma gitmeyen özelliği hangi mağazadan alıyorsanız o mağazada kullanma zorunluluğunun bunu alırken farketmiş olsaydım vazgeçme olasılığım çok yüksekti ..

Diğer yandan hediye çeklerinin en şık sunumlarından biri de Paşabahçe' de..


Tabi bi de vazgeçemediklerimden evde English home' un lavanta kesesi vardı onu da ekleyiverdim :))




25 Temmuz 2011 Pazartesi

tıkandım..

sabah gazeteleri gözden geçirdim sevdiğim yazarları okudum ama hep arka plana atıp kafa yormamaya çalıştığım iki ölümde hürriyetten Ayşe Armanın haftasonu röportajını ve Yonca Tokbaş'ın bugün yazdıklarını okuyunca.. tıkandım.. Düğümlendi boğazım.. Duygularım çok yoğunlaşınca dilim düğüm olur içimde birikir düşüncelerim, sözcüklerim, gözyaşlarım..

iki insan.. iki kadın.. iki ölüm..

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18319441.asp?yazarid=12

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/18329200.asp?yazarid=342&gid=61

21 Temmuz 2011 Perşembe

?

Ne güzel yine haftasonu geldi çok şükür :) Bolbol sıcaklarla boğuşacağımız bir haftasonu olacakmış havadurumu öyle der.. Kızımla bu haftasonu yakın bir dostumun yeni evine hayırlı olsuna gidicez.. yol uzun korkuyorum ama bakalım :)

Aşağıdaki market arabasını seneler önce Mudo'da almıştım.. Çeşitli formlarda yer aldı mutfağımda bir dönem esspresso kahve takıntımız vardı kahve çeşitlerimiz; aksesuarları yer alıyordu; bir dönem yumurtalarımızı taşıdı.. Şimdi Masal' a hazırlık yapıyor o da kendince az kaldı beraber oyanamalarına. Ne dersiniz Masal beğenir dimi bu oyuncağını :)

Bu da günün şarksı olsun:    http://fizy.com/#s/1c1ndh

ÖyKü' ye

Sormuş sevgili arkadaşım;

http://beyazkedi-silbastanbaslamakgerekbazen.blogspot.com/2011/07/oylesine.html


19 Temmuz 2011 Salı

örgü&kanaviçe birlikteliği

Bu minik sepeti de Paşabahçe' de görmüştüm. Lavanta koleksiyonunu gören çok olmuş anladığım kadarıyla muhtemelen bunu da görmüşsünüzdür.

Aslına bakarsanız hepimizin evinde yuvarlak yada kare bir dantel örtü vardır dimi? Onları da kolalayarak bu cici sepetlere sahip olabiliriz. Paşabahçede ekmeklik olarak 12 TL ye satılıyordu bu boyu. Ama bence banyoda içine sabun da koyulabilir yada kare formunda yapılıp peçetelik gibi de kullanılabilir..


18 Temmuz 2011 Pazartesi

Maskeli Balo..

Öyle dilime dolandı sabah sabah..

İlk defa deniycem umarım becerebilirim şarkı eklemeyi :)

http://fizy.com/#s/1lskk2

Maskeli balonun sahte yüzleri değil de renkli yüzleri desek.. Kendimden örnek mesela.. İki gün boyunca evimin kadı, kuzunun annecim annecimi dolandım durdum bugün de hanım oldum "Burcu Hanım" maskesi ile işimin başına geldim.

Şuan mı? Burcu' yum sadece korkmadan sorgulamadan aklımdan geçenleri paylaşmaya çalışıyorum sizlerle..


Herkese iyi haftalar..

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Rengin adı? Masal Pembesi ..

İtiraf ediyorum büyük konuşmuşum.. hani kızlara pembeler; erkeklere maviler klasiktir ya çok yadırgardım, benim kızım olsun hayatta boğmam öyle pembelere başka renk mi yok canım derdim..

Ama noldu her ne kadar beyaz ve kırmızıya bayılsam da elim hep o pembelere gitti hamileyken..Ay ayyy diye hep pembe pembe ciciler aldım.. Sonra Masal geldi yine de hayalimdeki gibi bembeyaz pamuk gibi kızımı yine pamuk gibi bembeyaz hastaçıkışı ile karşıladım ama sonra pamuk gibi kıza baktık ki pembe çok yakışıyor. Ama öyle her pembe değil.. Masal pembesi çok yakışıyor..

Dün akşam eve gelince kaptım kuzuyu 1 saat de olsa hava alsın diye çıktık dışarı dönüşte bir baktık ki çiçekçi de bir Masal pembesi.. Babannemize alalım kandillik dedik.. Oh ne iyi ettik :)

14 Temmuz 2011 Perşembe

Lavanta Severler Paşabahçeye..

Paşabahçe lavanta severlere yeni bir seri çıkartmış.. Çok hoş gözüküyorlardı ışık yetersiz olsa da fotoğraflarını paylaşmak istedim.




12 Temmuz 2011 Salı

to dooo to dooo to dooo ( 40 defa desem olur mu acaba)


O kadar birikti ki bu aralar yapılacaklarım..

* Kuzenimin geçen hafta olan bebeği için Masal' a ördüğüm şekerpembesi battaniyeden örüyordum sıcaklar malum yarım kaldı ama kaldıkça da kalıyor.
* sizleri ziyaret ettikçe heveslendim kanaviçe için kendime bir başlangıç kiti aldım.. Örnek şemalardan çıkardım. Dergiler aldım. Sanki hepsini bir kerede yapabilicem henüz poşetten çıkarmak nasip olmadı.
* Cafefernando Cenk enfes bir yaz tatlısı hazırlamış. Kayısılar bu kadar güzelken vakit geçirmeden yapmalı dimi?
* Masal ne de çabuk büyüyor bir yandan yeni cicileri sürekli yıkayıp dolabına yerleştiriyorum büyük bir hevesle ama diğer yandan da küçülenleri şuraya koyayım da bir ara kaldırırım dediğim yerden alıp asıl yerlerine yerleştirmek lazım dimi?
* Salonun tüllerini yıkayacaktım ben .. Ama bir salon perdesi de 6 postada yıkanmaz ki ben mi huysuzum acaba aman kırışmasın aman iyi temizlensin diye herbirini ayrı yıkıyorum?
* O kadar güzel paylaşımlarınız var ki bloglarınızda hepsi ext.hdd m de ayrı ayrı gruplanıyor. fikir klasörü, keçe klasörü, örgü, kanaviçe.. Allah' ım bunları yapacak güç derman ver bana :)
* Evdeki dolapları bir indirsem her şey bir elden geçse özlediğim objeleri çıkarsam tekrar kullanıma açsam. Sıkıldıklarımı özlenmek üzere kaldırsam?
* Arman Kırım' ın kitabı başucu kitabım oldu. Masal sabahın 4 ünde kalkıyor onu uyutana kadar benim uykum kaçıyor ben de 3-5 sayfa okuyup tekrar uyuyorum :) Sahii çok güzel bir evde yoğurmadan ekmek tarifi vermişti kafama da yatmıştı onu da yapıp başarı elde edersem sizle paylaşmayı hayal etmiştim dimi?


Daha çok var çookkk.

Hani derlerdi bir şeyi 40 defa söylersen olurmuş diye ben de herbirini yapılacak diye 40 defa söylesem ..

Olur mu acaba?

8 Temmuz 2011 Cuma

güzel bir haftasonu olsun :)

Günaydın :)

Bugün cuma ne güzel bir gün değil mi ? Su gibi aksın geçsin; huzurlu keyifli, hayırlı bir cuma olsun akşam evimize gidelim inşallah :))


Aşağıdaki ortancalar ve lavantalar şirketimizin bahçesinden koparmaya kıyamadım.



6 Temmuz 2011 Çarşamba

Paylaşım - Boyama,Hamur kabartma, Eskileri yenileme

Beğeni ile takip ettiğim bloglardan Zarifçe (http://zarifce.blogspot.com/ ) de Nedret abla eskileri yenileme başlığı altında dondurma kaplarını nasıl değerlendirebileceğimizi paylaşmıştı. Ben bu konuda bilgi ve beceri sahibi değilim. Ece hanımın (http://www.favoritehometovisit.blogspot.com/) bu haftasonu gerçekleştireceği İstanbul ziyaretine katılıp bir şeyler öğrenebilmeyi çok istiyorum aslında :) İnşallah giderim de bana da güzel güzel çalışmalar yapmak nasip olur :)

Masal 9. ayını bitirene kadar çok şükür hiç devam maması kullanmak zorunda kalmadım. Ama 9.ay itibari ile biz de başladık mama kullanmaya.. Hani hep derler ya bebeği olacaklara bez parası biriktirmeye başlayın diye hiç ondan korkmasınlar asıl önemli olan devam sütü :) Hoopp bi bakmışsın bitmiş. Bugüne kadar bu kutuları atıyordum ama aklıma geldi bu kutularda kilitli kutular sonuçta dekupajla kaplanabilir, hamurkabartma ile süslenebilir vs diye. Dediğim gibi ben henüz bu çalışmaları yapmıyorum ama eğer ki siz boşalan kutuları size göndermemi isterseniz bana mail atmanız yeterli. Kaç tane istediğinizi bildirirseniz ben de adresinize kargolarım.

Enazından belki güzel bir şeyler çıkmasına vesile olurum ben de :)

Kutunun boyutunu merak edenler için aşağıda resmini koyuyorum. Şeker, çay, tuz kavanozu olabilecek büyüklükte.


5 Temmuz 2011 Salı

Bursa' nın Ufak Tefek Taşları ..

Gittik kınaları yaktık,analı kızlı göbecikler attık, adettenmiş erkek evi olarak kınadan sonra tavuk verdik; kız evinden baklava aldık; gecenin iki buçuğunda sokakta çalınan tefler eşliğinde gelin damadı oynattık :)

Termal otelde rahatladık :)

Düğün telaşesi yaşadık uykusuz bir böcük sağolsun düğünden hiçbir şey anlamadık saat 10a kadar uyutmakla geçen düğün 10 dan sonra uyuyan böcük başında nöbet beklemekle devam etti; ilk dans sonrasın bastıran yağmur yüzünden 600 kişilik organizasyon 250 kişilik iç mekana taşındı ; ıslandık moraller bozuldu sonra bakıldı ki Allah' tan yapacak bişi yok haydiii hooppp eğlenmeye devam denildi.. Yağmur pürüzü dışında çok güzel bir düğünle kuzenimi evlendirdik yağmurdan için de bereketli olacaksınız yorumunu yaptık :))


Bebekle düğün mü ? Çok keyifli bir o kadar da yorucuymuş mümkünse bir daha ben almıyım kuzum da rahat etsin ben de :))

Ama her şeye rağmen değdi mi eveett.. Kuzum için de iyi oldu anneanne dedeyle dört gün keyif yaptık dinlendik gezdik :)