Umarım beğenirsiniz :)
Kabaklı-Patatesli böreğimin resmini çekemeden bitti ama ben tarifini vermek istiyorum yinede. Tavsiye ederim çok beğenildi :) İki kat yufkanın arasına yağ ve su karışımı sürüyorsunuz daha sonra bir yufkayı büyüklüğüne göre 8 yada 12 dilime ayırıyorsunuz. İçine iki tane haşlanıp ezilmiş patatesi, 1 kg rendelenmiş ve hafiçe kavrulmuş kabakla karıştırıp tuz ve karabiber ilave ediyorsunuz. Yufka dilimlerinin üzerine koyup kalın sigara böreği gibi sarıyorsunuz. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüp doğruu fırına :) Böreğimiz fırında pişer pişmez fırında çıkartırsak çıtırlığını kaybetmez :)
Börülce Salatamız ;
Bu salatayı akşam yemeklerinde de yapıyorlar sanırım ama çayın yanında da fena gitmiyor :) Öncelikle kuru börülceyi haşlıyoruz. İçine de ayrı bir yerde salatalık, kırmızı biber, havuç, dereotu, mısır, yeşil biberi küçük küçük doğruyoruz. Üzerine sos olarak sarımsak,limon ve zeytinyağlı sos hazırlıyoruz ve hepsini bir araya getirip afiyetle yiyoruz.
Havuçlu Mozaik ve İncirli Cevizli Tatlı bir sonraki posta inşallah :))
ellerine sağlık şekerim.
YanıtlaSilharika bir menü olmuş:)
YanıtlaSilAramiza hos geldiniz sefalar getirdiniz canim blogunu ilk kez ziyaret ettim cok güzel emeklerine saglik .Sevgiler gönderiyorum öptüm.
YanıtlaSildeniz : sağol hayatım :)
YanıtlaSilyemek vakti : teşekkür ederim bir de tamamlayabilsem :)
tatlar : hoşbulduk gülcan çok teşekkür ederim.Sevgiler..
burcu incirli tartın tarifini bekliyorum canım.
YanıtlaSilcanım benim masalı şimdi uyuttum bir iki işim var bitirebilirsem bugün paylaşacağım :)
YanıtlaSil