Bu Blogda Ara

7 Ocak 2011 Cuma

Misafir Menüsü :)

Buradaki yazımda http://kirmizipanjurluev.blogspot.com/2010/12/sekerligim-dogurdu.html paylaştığım menümü bir türlü fırsat bulup resim ve tariflerini paylaşamamıştım sizlerle..

Umarım beğenirsiniz :)


Kabaklı-Patatesli böreğimin resmini çekemeden bitti ama ben tarifini vermek istiyorum yinede. Tavsiye ederim çok beğenildi :) İki kat yufkanın arasına yağ ve su karışımı sürüyorsunuz daha sonra bir yufkayı büyüklüğüne göre 8 yada 12 dilime ayırıyorsunuz. İçine iki tane haşlanıp ezilmiş patatesi, 1 kg rendelenmiş ve hafiçe kavrulmuş kabakla karıştırıp tuz ve karabiber ilave ediyorsunuz. Yufka dilimlerinin üzerine koyup kalın sigara böreği gibi sarıyorsunuz. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüp doğruu fırına :) Böreğimiz fırında pişer pişmez fırında çıkartırsak çıtırlığını kaybetmez :)

Börülce Salatamız ;


Bu salatayı akşam yemeklerinde de yapıyorlar sanırım ama çayın yanında da fena gitmiyor :) Öncelikle kuru börülceyi haşlıyoruz. İçine de ayrı bir yerde salatalık, kırmızı biber, havuç, dereotu, mısır, yeşil biberi küçük küçük doğruyoruz. Üzerine sos olarak sarımsak,limon ve zeytinyağlı sos hazırlıyoruz ve hepsini bir araya getirip afiyetle yiyoruz.

ben bir gece önceden börülcemi haşladım, iç malzememi ve sosumu da hazırladım misafirlerimin gelmesine yarım saat kala tüm malzemeyi karıştırdım. Böylelikle hem pratik oldu hem de taze bir sunumum olmuş oldu :)
Havuçlu Mozaik ve İncirli Cevizli Tatlı bir sonraki posta inşallah :))


6 yorum:

  1. ellerine sağlık şekerim.

    YanıtlaSil
  2. Aramiza hos geldiniz sefalar getirdiniz canim blogunu ilk kez ziyaret ettim cok güzel emeklerine saglik .Sevgiler gönderiyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  3. deniz : sağol hayatım :)
    yemek vakti : teşekkür ederim bir de tamamlayabilsem :)
    tatlar : hoşbulduk gülcan çok teşekkür ederim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. burcu incirli tartın tarifini bekliyorum canım.

    YanıtlaSil
  5. canım benim masalı şimdi uyuttum bir iki işim var bitirebilirsem bugün paylaşacağım :)

    YanıtlaSil